OpenAI brengt Android-app van ChatGPT uit in Nederland en België

OpenAI brengt Android-app van ChatGPT uit in Nederland en België

Buiten dat Holo’s comment nogal bot en ongenuanceerde is, ben ik het niet met je eens liever een app dan een site te gebruiken.
Een app kan bv meer en langer info over je verzamelen. Ik brows veel met incognito (ja ook dat heeft fouten) en is toch privacy bewuster dan voor ieder ding een app. Zeker als je die apps op je telefoon laag staan en ze maar sporadisch gebruikt is het nut toch vaak ver te zoeken.

Op een android zou ik zeggen: kijk naar Netguard Pro. Kijk eerst op hun website. Apk downloaden van de github site (ivm adblocking). Als je wat centjes opstuurt krijg je een code waarmee je de Pro versie kan activeren (of activeren via de playstore)

Met de normale versie kan je zeggen welke apps wel of niet op het internet mogen. Je kan meteen zien met welke computers een app of een website verbinding maakt. Met de Pro versie kan je nog meer. Nu wordt het interessant.

Stel je bezoekt een website. Die website maakt bijvoorbeeld verbinding met allerlei computers (zoals van bijvoorbeeld facebook, cloudfront, amazon, google, etc) die onnodig zijn voor de werking van die website. Met de Pro versie kan je dat blokkeren.

Bijvoorbeeld: Tweakers. Als je Tweakers bezoekt dan maak je ook automatisch verbinding met de google api’s. Dat is niet nodig voor de werking van deze website. Heel veel sites doen hetzelfde.

Ik wil niet dat tijdens het browsen op mijn android apparaat de websites en apps allerlei verbindingen maken op de achtergrond waar ik niets van af weet. Netguard gebruik ik samen met Stoutner Privacy browser (ook betaalt om de developer te ondersteunen) puur om te browsen, maar je kan gewoon elke browser naar wens gebruiken.

In apps kan je ook onnodige internet verbindingen blokkeren. Bijvoorbeeld als ik de reisapp van de overheid gebruikt maakt die verbinding met de computers van de belastingdienst. Als ik de ING app gebruikt maakt die verbinding met de google api’s. Digid en Berichtenbox van de overheid doen dit ook. Ik blokkeer zo veel mogelijk zonder dat de app breekt. Ook in google maps, playstore, google play services, samsung bloatware, etc. blokker ik zoveel mogelijk zonder dat de app breekt. Het kost veel tijd, maar ik vind het niet oke dat er zoveel tracking is en dat je wordt gedwongen om uiteindelijk maar die smartphone te gebruiken.

Ik hoef nu niet de telefoon te flashen en ik krijg toch updates van de playstore en van de fabrikant. Misschien zijn er ook andere opties en trucjes waar ik graag over hoor.

Read More

Author: Qiana Wrona

Leave a Reply